«« takaisinhermoratahierontametamorfinen tekniikka ● intialainen päähieronta  ●  vauvahieronta ●  ravintoterapia ●  achma-lämminöljyhieronta


ACHMA-LÄMMINÖLJYHIERONTA


Achma-lämminöljyhieronta on suomalaisille ja Suomen olosuhteisiin kehitetty uusi hierontamuoto,

jonka juuret ovat osin intialaisissa perinteisissä ayurvedisissä hieronnoissa ja osin kreikkalaisissa  öljyhieronnoissa.

Hieronta tehdään pitkin liuttavin ottein lämmitetyllä öljyllä, joksi sopii hyvin esim. manteliöljy ja/tai  Frantsilan yrttitilan kehittämät ayurvedaöljyt. Erityisesti terapeuttista hierontaa annettaessa kipuöljyllä on saatu hyviä tuloksia ja shidorada-öljy sopii hyvin kasvojen ja pään alueen hierontaan.

Hieronta voidaan tehdä joko hemmottelevana rentoutushierontana tai terapeuttisena sarjahoitona.

Siinä hierotaan koko keho; raajat, selkä, vatsa, pää ja kasvot.  Hieronta kestää 1-2 h. Pitemmässä hieronnassa  käytetään lisänä  ns. painantapisteitä, jotka ovat akupisteiden kaltaisia vaivoihin vaikuttavia paikkoja. Terapeuttisessa hieronnassa käsitellään myös nivelet erityisen huolella.

Achma-nimi tulee seuraavista sanoista, jotka kuvaavat hierontaa ja sen periaatteita:
A       = ayurveda, akupunktio, akupainanta, articulation
CH    = chakra, chi-energia
H       = hermotukset, hermoradat, hieronta
MA   =  massage, marma-piste, marmahieronta

 ACHMA-hieronnan opiskelu on monimuotokoulutusta, jossa on perustaidot, esim. hermoratahieroja, vyöhyketerapeutti  omaaville kuusi lähiopetuskertaa ja paljon omatoimista , ohjattua harjoittelua. Todistuksen saaminen edellyttää  näyttökokeen ja kirjallisen lopputentin suorittamista. Erityisen hyvin menetelmä sopii hermoratahierojille  toiseksi hoitomuodoksi.