«« takaisinhermoratahierontametamorfinen tekniikka ● intialainen päähieronta  ●  vauvahieronta ●  ravintoterapia  ●  achma-lämminöljyhieronta

HERMORATAHIERONTA

Kokonaisvaltainen hermoratahieronta on lähtöisin Kiinasta,. Se kuulu tuhansia vuosia vanhojen akupunktion kaltaisten menetelmien joukkoon. Suomeen hermoratahieronta on tullut Saksan kautta yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Hermoratahieronnassa käsitellään aina koko keho ja hieronta aloitetaan asiakkaan ollessa ensin selällään päästä, jonka alueella on kolmetoista hermostoon vaikuttavaa ja syvästi rentouttavaa hierontapaikkaa.

Pään huolellisen noin viisitoista minuuttia kestävän hieronnan jälkeen tehdään käsiin ns. linjaukset ja hierotaan nivelpaikat ja sormet sekä sähköistysalueet. Oikeaoppinen hermoratahieronta aloitetaan kehon vasemmalta puolelta , sydämen puolelta. Vasemman käden hieromisen jälkeen käsitellään vasen jalka. Ns. hermotuksellisen vastakappaleteorian takia on erittäin tärkeätä, että kummatkin raajat , sekä ylä- että alaraajat hierotaan aina joka kerta. Alaraajoissa linjauskohtien lisäksi tärkeitä hieronta-alueita ovat  polven ja nilkan paikat sekä jalkaterässä olevat kehon vyöhykkeet ja varpaat yliedustusperiaatteen takia.

Tämän jälkeen asiakas kääntyy vatsalleen ja aloitetaan selän hieronta, jossa lapa-lonkka-alueiden lisäksi hierotaan huolellisesti nikamat ja rangan vierustat molemmin puolin virtsarakkomeridiaanin ja selän ojentajalihasten kohdalta. Jalat hierotaan hyvin myös tältä puolelta.

Hermoratahieronta tehdään joko sormilla tai peukaloilla painaen pyörittäen otteella ja näin tehden se sopii erittäin hyvin myös jaloille, joissa on suonikohjuja. Monet selän ongelmat johtuvatkin huonosti hermotetuista jaloista. Hermoratahieronnalla voidaan ehkäistä myös aikuistyypin diabeteksen sivusairauksia, kuten esim. jalkojen neuropatiaa.

Oikeaoppisesti tehty hermoratahieronta kestää noin puolestatoista kahteen tuntiin ja riittävän pitkä hoitoaika antaa keholle ja hermostolle mahdollisuuden syvärentoutumiseen., jonka aikana elimistön oma parannustoiminta voi korjata siellä olevia häiriötiloja ja poistaa sairauksia. Hermoratahierontaa suositellaan otettavan viisi kertaa viikon välein sarjana varsinkin kroonisissa vaivoissa, mutta rentoutukseen se sopii myös kertahoitona.

Hieronta sopii kaikille; lapsille ja aikuisille ja siinä on vain kaksi ehdotonta kontraindikaatiota: raskaus ja juuri leikkauksessa olleen henkilön varoaika 6-8 viikkoa leikkauksen suuruudesta riippuen. Hierojalla tulee luonnollisesti olla myös riittävästi tietoa tautiopista ja sairauksista, joissa tulee noudattaa varovaisuutta tai olla lääkärin lupa hierontaan.

Apua hermoratahieronnasta ovat saaneet monenlaisista vaivoista mm. iskias, migreenit, levottomat jalat, selkäkivut, vatsa-vaivat, allergikot, unettomuudesta kärsivät , fibromyalgia jne. kärsivät ihmiset. Hermoratahieronta sopiikin erittäin hyvin nykypäivän stressaantuneelle ihmiselle, koska se rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa, on erittäin puhdistava auttaen elimistöä poistamaan sinne kerääntyneitä kuona-aineita, parantaa verenkiertoa. Se avulla voidaan parantaa myös metaboliaa, aineenvaihduntaa, puutumisia, lihaskireyksiä ja ruoansulatusta sekä imeytymistä. Näiden kautta välillisesti saadaan keho ja myös mieli tasapainottumaan ja poistamaan kipuja ja vaivoja sekä säilyttämään hyvä terveys ja mielen tasapaino.